портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбувся IV обласний фестиваль «Шукай краси, добра шукай!», присвячений 250-річчю від дня народження І. П. Котляревського

Опубліковано 07 листопада 2019 року, 16:17 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

6 листопада вже вчетверте відбувся обласний фестиваль «Шукай краси, добра шукай!», учасниками якого стали 200 творчих педагогів та учнів. Для проведення цього популярного серед учителів та їхніх вихованців заходу двері гостинно відчинив заклад загальної середньої освіти № 17 Слов’янської міської ради.

Організатори фестивалю – відділ української мови та літератури та бібліотека Донецького обласного інституту післядипломної освіти – подбали про створення святкової атмосфери, що занурила гостей та учасників у неповторний світ творчої спадщини зачинателя нової української літератури І. П. Котляревського, якому 9 вересня 2019 року виповнилося 250 років від дня народження.

Учасники фестивалю отримали сертифікати фіналістів у пʼяти номінаціях: «Виставка творчих робіт «Іван Котляревський – Коперник українського слова» або «Твори Котляревського, що впевнено сягають через століття»; «Презентація навчально-методичних і творчих надбань педагогів за творчою спадщиною І. П. Котляревського», «Літературно-музичний мікс за творами І. П. Котляревського «І вогник, ним засвічений, не згас» (І. Франко)»; «Проби пера педагогів Донеччини «Будеш, батьку, панувати, поки живуть люди…» (Т. Шевченко)», «Панорама буктрейлерів за творами І. П. Котляревського».

Учасники та гості заходу були свідками незабутніх яскравих виступів колективів учнів та вчителів. Приємно, що вкотре фестиваль згуртував не тільки філологів та бібліотекарів, а й інших предметників. І це засвідчує його широку міжпредметну інтеграцію.