портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Норвезька рада у справах біженців посилюватиме продовольчу безпеку та водозабезпечення на Донеччині

Опубліковано 31 березня 2021 року, 14:44

Норвезька рада у справах біженців (NRC) визначила пріоритети у роботі на 2021 рік на території Донецької та Луганської областей. Про це під час зустрічі із заступницею голови Донецької облдержадміністрації Юлією Костюніною повідомила директорка Представництва NRC в Україні Ана Поврженич.

«На території обох областей ми цього року реалізуємо однакові проєкти. Головними напрямками роботи обрані правова допомога, продовольча безпека, санітарія та забезпечення водними ресурсами громад, що постраждали внаслідок конфлікту. Зокрема, свою роботу продовжать офіси безоплатної правової допомоги, які спеціалізуються на допомозі внутрішньо переміщеним особам. Також організація сприятиме розвитку фермерських господарств шляхом прямої підтримки, надання посівного матеріалу та стимулювання підприємництва»,- зазначила  Ана Поврженич.

Юлія Костюніна подякувала представникам організації за постійну підтримку та наголосила на важливості продовження співпраці.

«Якщо говорити про забезпечення населення області питною водою, то це, звісно, надважливе завдання. Ми повністю підтримуємо плани з покращення санітарного забезпечення КПВВ на лінії розмежування та з посилення доступу  громад області до питної води. Проте у області є ще одна важлива потреба. У регіоні діє мережа закладів соціального захисту населення, зокрема будинки для літніх людей та інтернатні заклади для людей з інвалідністю. В умовах пандемії коронавірусу саме таким закладам необхідна підтримка, в тому числі й у забезпеченні постійного водопостачання», - зауважила вона.

Представники NRC також розповіли про плани з підвищення спроможності громад шляхом навчання спеціалістів, надання інструментів та технічного забезпечення для розширення можливостей надання державних послуг у населених пунктах поблизу лінії розмежування.