портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласна науково-практична конференція у Покровську

Опубліковано 19 березня 2018 року, 16:41

16 березня 2018 року за дорученням голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Івановича Жебрівського та завдяки підтримці Національної академії аграрних наук України у місті Покровськ було проведено обласну науково-практичну конференцію з питань впровадження у виробництво інтенсивних технологій вирощування сільгоспкультур, удосконалення структури посівних площ та підвищення рівня економічної ефективності сільгоспвиробництва.

Обласна науково-практична конференція відбулася за участі заступника голови облдержадміністрації Лаврика Владислава Олександровича, а також директора департаменту агропромислового комплексу та розвитку сільських територій облдержадміністрації Якименко Івана Васильовича.

У роботі конференції прийняли спеціалісти АПК Донецької області, зокрема, представники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, голови районних асоціацій фермерів та приватних землевласників, науковці Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції НААН України, представники обласних організацій та служб, керівники та спеціалісти сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств.

На конференції були обговорені напрямки впровадження у виробництво новітніх технологій в галузі рослинництва, підвищення рівня економічної ефективності сільгоспвиробництва, а також деякі аспекти реалізації державної аграрної політики на регіональному рівні, зокрема, шляхом забезпечення використання коштів державного та обласного бюджету для фінансової підтримки розвитку агропромислового комплексу у 2017-2018 роках.

Особливу увагу приділено питанням удосконалення земельних відносин, цільового використання земель, підвищення родючості ґрунтів та здійснення протиерозійних заходів на землях сільськогосподарського призначення.

Представники сільськогосподарських підприємств області мали можливість порадитися з науковцями та практиками з питань впровадження у виробництво інтенсивних технологій вирощування основних сільськогосподарських культур та проведення робіт з сортозміни та сортооновлення, запровадження заходів з виробництва органічної сільськогосподарської продукції.

Під час роботи конференції також було наголошено на необхідність проведення комплексу весняно-польових робіт на належному агротехнологічному рівні, належного матеріально-технічного забезпечення АПК, організації роботи всіх ланок виробничого процесу та обслуговування сільськогосподарської техніки.

Увагу керівників всіх рівнів було звернуто на створення для працюючих належних санітарно-побутових умов, та не допущення виникнення нещасних випадків на виробництві під час проведення механізованих робіт.

Департамент агропромислового комплексу та розвитку сільських територій Донецької облдержадміністрації