портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний фестиваль вертепів і колядників «Різдвяний передзвін»

Опубліковано 14 січня 2019 року, 16:25 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

12 січня 2019 року у селі Званівка Бахмутського району втретє відбувся обласний фестиваль вертепів і колядників «Різдвяний передзвін», який розпочався урочистою ходою учасників та колективним співом однієї з найвідоміших українських колядок «Нова радість стала», а потім на сцені кожен колектив презентував свій вертеп або заспівував колядки серед яких були декілька присвячені військовим, які виборюють мир для країни. Всього участь у фестивалі взяли 26 колективів з усієї Донецької області та спеціально запрошені гості - фольклорний колектив «Джерело Розточчя» з міста Жовква Львівської області. Цей колектив приїжджає на Донеччину вже вчетверте і на цей раз підготував нову програму під назвою «Львівський вертеп».

Під час фестивалю вертепів і колядників працювали наступні локації: дитяча гральна галявина, локація з різдвяними ворожіннями, експозиція шопок, виставка-ярмарок майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, в якій взяли участь 27 майстрів з усієї області.

Міста, райони та ОТГ з радістю змагались за перемогу у конкурсах: краща кутя (1 місце – Слов’янський район) краща різдвяна зірка
(1 місце – Лиманська ОТГ), кращий дідух (1 місце – Лиманська ОТГ),
краща різдвяна страва (1 місце – Бахмутський район).

Це було справжнє різдвяне свято, яке дало змогу продемонструвати художнім колективам свої творчі досягнення та передати чарівну атмосферу народних традицій різдвяних свят. З кожним роком обласний фестиваль вертепів і колядників на Донеччині збирає все більше учасників та глядачів – дітей та дорослих, яким до душі українські традиції.