портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Куць обговорив економічні та дипломатичні аспекти співпраці з делегатами Чеської Республіки

Опубліковано 29 листопада 2018 року, 08:20 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

28 листопада голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць зустрівся з делегацією Чеської Республіки. Він зазначив, що Україна несе великі збитки внаслідок блокування Росією Бердянського та Маріупольського портів. На сьогоднішній день, за інформацією облдержадміністрації, на рейді перебуває 18 торговельних суден, які Росія не пускає до Азовського моря.

Як зазначив, у свою чергу, Павел Жачек, Чехія підтримує Україну в прагненні відновити свої кордони і засуджує агресивні дії Росії, що анексувала Крим, окупувала частину Донеччини й Луганщини та вдається до загострення ситуації на Азовському і Чорному морях.

«Чехія використовуватиме усі дипломатичні важелі впливу, щоб сприяти розблокуванню Азовського моря та відновленню миру й територіальної цілісності України», - підкреслив голова чеської делегації.

Обговорили і питання економічної співпраці. Керівник Донецької обласної ВЦА наголосив, що попри бойові дії та втрату частини території, Донеччина розвивається.

«Нам вдалося переорієнтувати частину підприємств, зокрема, металургійних та машинобудівних, з російських ринків на європейські й світові. Ми активно інвестуємо в молодь, розвиток ІТ-сфери та малого бізнесу», – зауважив Олександр Куць.

Він також подякував Чехії за співпрацю. За те, що саме Чеська Республіка приймає у себе директорів опорних шкіл Донеччини - для обміну досвідом, знайомства з європейською системою освіти. Чехія надає допомогу Донецькій національній академії будівництва та архітектури. Крім того, чеська ГО «People in Need» суттєво підтримує цивільне населення Донецької області, зокрема, у сірій зоні та поблизу, так званої, лінії розмежування.

Пан Павел Жачек запевнив, що співпраця продовжуватиметься і надалі, Чехія підтримуватиме Україну усіма можливими способами, у тому числі й на міжнародній арені.

«Ми ваші друзі, і ми стоятимемо разом з вами», - сказав він.