портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олексій Резніков розповів, хто увійде до консультативної ради трьохсторонньої контактної групи

Опубліковано 23 березня 2020 року, 14:02

Під час інтерв’ю для видання «Гордон» віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що до консультативної ради з політичних питань при політичній підгрупі трьохсторонньої контактної групи у Мінську мають увійти представники громадянського суспільства.

За словами міністра, до консультативної ради мають увійти представники окремих районів Донецької та Луганської областей, які вже там не проживають та ті, хто наразі мешкає на тимчасово окупованих територіях. Також до складу ради увійдуть по одному представнику від Німеччини, Франції та Російської Федерації. Він наголосив, що робота консультаційної ради буде наближена до роботи громадських рад, які існують при органах державної влади та державних підприємствах.

 «Ідея цієї консультативної ради — це ідея громадської ради, у якій будуть працювати представники громадянського суспільства, які мають довіру цього суспільства. Сторони переговорів саме так розуміють поняття «представники громадянського суспільства». Це не бойовики, не державні службовці, не офіцери. Мова йде про юристів, бібліотекарів, вчителів тощо», – заявив Олексій Резніков.

Він наголосив, що створення консультативної ради – це виконання одного з пунктів переговорів «нормандського формату», і її впровадження потребує погодження з іншими членами переговорного процесу. У разі створення такої ради, з’явиться майданчик, на якому можна буде вирішувати питання нормалізації життя окремих районів Донецької та Луганської областей  після деокупації.