портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Освітні заклади Донеччини готуються до початку нового навчального року в умовах адаптивного карантину

Опубліковано 19 серпня 2020 року, 15:27 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Заклади освіти Донецької області готуються до організованого початку 2020-2021 навчального року в умовах адаптивного карантину.

З метою організації освітнього процесу в новому навчальному році в закладах освіти на Донеччині здійснюються  заходи  щодо недопущення поширення коронавірусної хвороби (COVID-19):

проводиться роз'яснювальна робота серед учасників освітнього процесу;

 розробляються алгоритми дій на випадок надзвичайної ситуації, пов'язаною з реєстрацією випадків захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19) серед здобувачів освіти та працівників закладу освіти;

створюються необхідні умови для дотриманням працівниками правил особистої гігієни:  (рукомийники, мило рідке, паперові рушники (або електросушарки для рук), антисептичні засоби для обробки рук тощо);

медичні пункти закладів забезпечуються необхідними засобами та обладнанням (безконтактними термометрами, дезінфекційними, в тому числі антисептичними засобами для обробки рук, засобами особистої гігієни та індивідуального захисту);

розробляються маршрути руху здобувачів освіти в приміщеннях;

здійснюється підготовка до організації харчування з дотриманням вимог протиепідемічних заходів.

За інформацією органів управління освітою, органами місцевого самоврядування  для закупівлі засобів індивідуального захисту та дезінфекції виділено 5396,9 тис. грн.  з місцевих бюджетів.

Органами місцевого самоврядування придбано засоби індивідуального захисту, а саме: дезінфікуючого засобу для обробки рук – 2,9 тис. л, дезінфікуючих засобів для обробки поверхонь – 308,0 тис. л, пірометрів –                        276 од., захисних масок індивідуального використання – 228,9 тис. од., одноразових рушників – 2,8 тис. пакунків.

Робота щодо забезпечення закладів загальної середньої освіти засобами дезінфекції та індивідуального захисту триває.

В області є досвід роботи закладів дошкільної освіти в умовах адаптивного карантину. Станом на 19 серпня  в області триває поетапне відновлення їх діяльності. Освітній процес здійснюється в 1684 чергових різновікових групах у 416 закладах дошкільної освіти (74% від загальної кількості закладів), які відвідують 21175 вихованці (45% від загальної кількості).