портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко: Правоохоронці встановлюють усіх осіб, які перебували в лаврі під час богослужіння, щоб не допустити їхнього виїзду з регіону

Опубліковано 22 квітня 2020 року, 12:05

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко доповів про ситуацію в області на селекторній нараді за участю голів облдержадміністрацій, яку за дорученням Володимира Зеленського провів керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. Зокрема, він повідомив про події в Святогірській Свято-Успенській лаврі, на які поліція відреагувала відповідно до законодавства, порушивши кримінальне провадження.

"У великодню ніч там зібралося до 350 осіб. Це священнослужителі, внутрішньо переміщені особи з окупованих територій, які мешкають на території лаври, а також місцеві парафіяни, які постійно відвідують богослужіння", - зазначив Павло Кириленко. 

Голова ДонОДА доповів керівнику Офісу Президента, що згідно з наказом командувача ООС, в’їзди / виїзди з Донецької області закриті з 28 березня. Відповідно до наказу, на територію області пропускають лише осіб, які мають постійну реєстрацію на Донеччині, а також тих, хто забезпечує життєдіяльність області. Відповідно, і виїхати за межі області без вагомих причин і крайньої потреби, неможливо.

"Правоохоронці встановлюють усіх осіб, які перебували в лаврі під час богослужіння, щоб не допустити їхнього виїзду з регіону. Фактично, люди, які взяли участь у богослужінні, вже перебувають в ізоляції в межах певної території (оскільки, як я вже зазначав, переважна більшість з них проживає на території лаври). За потреби, у разі зміни ситуації чи погіршення стану їхнього здоров’я, вони будуть переміщені до установи, яка визначена як місце обсервації, та отримуватимуть необхідну медичну допомогу. Зараз вирішуємо питання організації тестування учасників богослужіння", - зазначає очільник області.
Окрім цього, Павло Кириленко також повідомив керівнику Офісу Президента й про те, що особи, які минулого тижня були звільнені з тимчасово окупованих територій, уже пройшли ПЛР-тестування на виявлення коронавірусу. Усі результати – негативні. Тим не менше, люди продовжують обсервацію із забезпеченням відповідної охорони. Після завершення 14-денного терміну обсервації, їм повторно будуть зроблені ПЛР-тести.