портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Перше щеплення від COVID-19 в Україні може бути зроблено вже на цьому тижні, - очільник МОЗ

Опубліковано 16 лютого 2021 року, 11:29

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розраховує, що перше щеплення від COVID-19 в Україні буде зроблено вже на  поточному тижні. Про це очільник МОЗ повідомив на брифінгу 16 лютого. 

«На сьогодні до проведення вакцинації готова вся медична інфраструктура, сформовані мобільні бригади, сформовані списки людей, які будуть вакциновані на першому етапі. Ми очікуємо поставку вакцини в Україну і одразу розпочнемо вакцинацію.  У нас була впевненість, що вакцина повинна бути до 15 лютого. Виникли певні проблеми логістичного характеру. Я думаю, що вони будуть вирішені за декілька днів… Я дуже розраховую, що на цьому тижні ми вже зробимо перше щеплення від коронавірусної хвороби»,  - сказав Максим Степанов.

Він додав, що перші щеплення будуть зроблені медичним працівникам, які знаходяться на передовій боротьби з COVID-19.

Міністр наголосив на тому, що всі вакцини, які будуть використовуватися в Україні, будуть безпечними, тому що вони будуть проходити реєстрацію в Україні, будуть досліджуватися українськими експертами.   

«В історії сучасної медицини та фармацевтичних розробок ще не було настільки прискіпливої уваги до окремого лікарського препарату, як до вакцини від коронавірусу. У перегони виробництва вакцин залучені всі провідні світові виробники  та інститути біотехнології. Конкуренція стимулює дотримуватися найвищих стандартів у процесі розробки», -  зазначив очільник МОЗ.

Нагадаємо, під час першого етапу кампанії з вакцинації отримають щеплення:

● Усі працівники мобільних бригад з вакцинації.

● Усі медичні працівники (лікарі, середній та молодший медичний персонал), які працюють у закладах, де надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19.

● Усі працівники лабораторій, які проводять лабораторні дослідження на COVID-19.

● Всі працівники екстреної медичної допомоги включно з водіями.

● Люди, які перебувають у спеціалізованих закладах, та працівники цих установ (інтернатах, будинках для літніх людей тощо).

● Працівники спеціалізованих закладів (інтернатів, будинків для осіб похилого віку тощо).

● Військовослужбовці (включаючи Збройні Сили України та Національну гвардію України), які беруть участь в Операції об’єднаних сил на Сході України.

Детальніше про вакцинацію від  COVID-19 - за посиланням.