портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Перший з п’яти мобільних Центрів надання адмінпослуг від ПРООН вже прибув до Донеччини

Опубліковано 18 серпня 2020 року, 12:39

Перший з п’яти мобільних центрів надання адміністративних послуг, придбаний в рамках проєкту Програми розвитку ООН «Мобільні центри надання адміністративних послуг для постраждалого населення Сходу України»,  вже прибув до Донецької області.

Сьогодні біля будівлі Донецької облдержадміністрації відбулись його тестування.

Нагадаємо, що п’ять громад у Донецькій області отримають мобільні Центри надання адміністративних послуг в рамках відповідного проєкту Програми розвитку ООН.

 «Проєкт буде реалізовано у два етапи: цього року будуть придбані мобільні ЦНАПи для Сіверської ОТГ, Мар’їнки та Маріуполя; наступного року – для Вугледару та Курахового. Вони будуть обслуговувати мешканців віддалених населених пунктів у громадах, а також надавати широкий спектр послуг для людей, які перетинають лінію розмежування», - розповіла заступник директора департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Донецької ОДА Ольга Серняк.

Програмний координатор Програми розвитку ООН з відновлення та розбудови миру Олена Рудич зазначила, що мобільний ЦНАП матиме широкий спектр послуг.

«Фактично мобільний ЦНАП має можливість надавати усі послуги, передбачені у стаціонарних ЦНАПах. У ньому передбачено облаштування чотирьох робочих місць, але за необхідності можна обладнати й додаткове місце роботи спеціаліста. Для комфорту отримання послуг мобільний ЦНАП обладнаний гідравлічним підйомником для маломобільних груп населення, системою кондиціонування повітря, зоною очікування, туалетом та іншими побутовими дрібничками, які спрощують роботу персоналу та роблять ЦНАП зручним для відвідувачів», - наголосила вона.

Перший такий мобільний ЦНАП буде направлений до Сіверської об’єднаної територіальної громади, де протягом місяця триватиме випробування обладнання та підготовка персоналу. Після цього він почне працювати на території громади та поблизу КПВВ «Майорськ». За словами секретаря Сіверської міської ради Руслана Бондаревського, цей ЦНАП  допомагатиме мешканцям окупованих територій, а також спростить доступ мешканців громади до якісних адміністративних послуг.