портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Підприємці Донеччини вчились втілювати бізнес-ідеї

Опубліковано 11 березня 2020 року, 17:08 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Краматорську пройшов практичний бізнес семінар для підприємців «Від ідеї до бізнесу. Інструменти підтримки МСП. Умови участі у Державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%». Спікерами виступили представники Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», Офісу розвитку малого та середнього підприємництва при Мінекономрозвитку, представники банків-партнерів, які беруть участь у реалізації державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» та інші спеціалісти. 

Протягом семінару підприємці Донеччини отримали знання щодо інструментів підтримки малого та середнього бізнесу, які зараз існують в Україні на державному рівні або ж розроблені міжнародними партнерами виключно для підприємців Донецької області, правил участі у програмі «Доступні кредити 5-7-9%» та можливості із залучення додаткових знань та інвестицій задля сталого розвитку бізнесу. 

Банківський сектор та його роль в підтримці розвитку МСБ представила начальник Донецького обласного управління АТ «Ощадбанк» Світлана Яківчик. Вона розповідала про перші кроки, які необхідно зробити майбутнім бізнесменам та діючим підприємцям, щоб отримати грошову підтримку від банку на розвиток власної справи, яких умов необхідно дотриматись, як підготувати документи, на які ризикові аспекти потрібно зробити увагу, щоб отримати від банку очікуване рішення «Так» та уникнути «Ні». Також, про те, як банк буде співпрацювати з підприємцем після отримання кредиту, як можна зменшити відсоткову ставку та здійснювати самостійний контроль за його погашенням.

Також участь у роботі семінару взяли представники Донецького обласного центру зайнятості, які розповіли про додаткові можливості залучення співробітників та пільги, які Служба зайнятості може надавати підприємцям.

Захід відбувся за підтримки міжнародних донорів, USAID та Донецької ОДА.