портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Підведено підсумки І етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine»

Опубліковано 18 листопада 2019 року, 17:57 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

13 – 15 листопада у Маріуполі (СК «Іллічівець») відбувся I (регіональний) етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» у 2019 – 2020 роках.

Регіональний відбір проходив серед здобувачів професійної (професійно-технічної), вищої освіти та робітників підприємств віком від 18 до 22 років за наступними компетенціями:

експлуатація і обслуговування залізничного транспорту;

зварювальні роботи;

електромонтажні роботи;

слюсарні роботи;

підйом і транспортування вантажів;

токарні роботи;

кулінарне мистецтво.

За підсумками конкурсу представники підприємств регіону вибороли перемогу у 4 компетенціях: «Експлуатація і обслуговування залізничного транспорту», «Зварювальні роботи», «Електромонтажні роботи», «Слюсарні роботи».

Ще у 3 компетенціях перемога досталася представникам професійної (професійно-технічної) освіти області, а саме: Вячеслав Семенов здобув І місце у компетенції «Підйом і транспортування вантажів»; Арсеній Грущенко – І місце у компетенції «Токарні роботи»; Ганна Фесенко – І місце у компетенції «Кулінарне мистецтво». Всі переможці є учнями Краматорського вищого професійного училища.

Окрім нагород, переможці конкурсу вибороли право представляли Донецьку область у національному відборі конкурсу, що відбудеться у 2020 році.