портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Поблизу лінії розмежування на Донеччині триває активна робота з відновлення житлових будинків

Опубліковано 07 квітня 2021 року, 14:55

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін ознайомився з ходом відновлення житлових будинків у населених пунктах поблизу лінії розмежування.

Так, сьогодні, 7 квітня, заступник очільника області відвідав села Лебединське, Чермалик та Гранітне, а також місто Мар'їнка. 

"Як і минулого року, роботи з відновлення покрівель плануємо завершити у листопаді. Підрозділи ДСНС працюватимуть на території області доти, поки погодні умови будуть сприятливими для проведення таких робіт. Область має достатню кількість будівельних матеріалів для того, щоб перевершити минулорічні показники»,- зауважив Вадим Філашкін.

Також він нагадав, що на Донеччині продовжує працювати комісія з виплати компенсацій за житло, зруйноване внаслідок російської агресії. Тому Вадим Філашкін нагадав представникам органів місцевого самоврядування про важливість проведення обстежень постраждалих  будинків, оцінки рівня отриманих збитків, та закликав подавати документи на розгляд комісії для подальшого отримання компенсацій.

Нагадуємо, що Урядом на засіданні 02 вересня 2020 року було прийнято постанову № 767 «Питання виплати грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації». Компенсацію за зруйноване житло можуть отримати власники житла, максимальна сума компенсації складає 300,0 тис. грн.

 1 квітня 2021 року 150 фахівців ДСНС України, серед  яких і рятувальники з Донеччини, приступили  до відновлювальних робіт у районі проведення операції Об’єднаних сил.