портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Поблизу Василівки російські найманці обстріляли ремонтну бригаду компанії «Вода Донбасу»

Опубліковано 12 квітня 2019 року, 11:56 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

12 квітня, під час виконання ремонтних робіт в районі насосної станції першого підйому поблизу Василівки працівники компанії «Вода Донбасу» потрапили під обстріл.

Як зазначає голова Донецької ОДА Олександр Куць, компанія отримала на сьогодні підтвердження режиму тиші і мала б відремонтувати напорний трубопровід Південнодонбаського водогону, який напередодні був пошкоджений в результаті бойових дій. Але попри домовленості, щойно ремонтники приступили до роботи, розпочався обстріл.

Також він наголосив на тому, що вважає такі дії неприпустимими і звертається до представників спостережної місії ОБСЄ дати їм належну оцінку.

За словами Олександра Куця, агресивні дії проросійських бойовиків на даний час ставлять під загрозу забезпечення нормального водопостачання Селидового,  Покровського та Добропільського районів, а також обмеження подачі води з каналу для Маріуполя. Поки не усунуть пошкодження, не працюватимуть Карлівська та Великоанадольська фільтрувальні станції. Вода людям у зазначених районах і населених пунктах подаватиметься за графіком, певний «запас міцності» є – резервуари заповнені.

«Ще раз звертаюся до представників спостережної місії ОБСЄ та міжнародних організацій, що працюють на Донеччині, з вимогою посилити тиск на окупаційну владу і примусити їх не нехтувати гуманітарними потребами населення регіону. Робити цивільне населення заручниками для досягнення своїх злочинних забаганок неприпустимо навіть для окупантів», - підкреслив голова Донецької ОДА.