портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Портфоліо з відеорезюме – ефективний інструмент працевлаштування для молоді

Опубліковано 21 січня 2020 року, 17:45 , Донецький обласний центр зайнятості

Сьогодні Донецька обласна служба зайнятості провела престур на тему «Портфоліо з відеорезюме – ефективний інструмент працевлаштування для молоді».

Державна служба зайнятості запровадила технологію швидкого пошуку та підбору кадрів на запити роботодавця «Всеукраїнський кадровий резерв» для молоді. Першим елементом реалізації стало створення бази відеорезюме для випускників професійних та вищих закладів освіти.

«Донецька обласна служба зайнятості, в свою чергу, ініціювала реалізацію «Всеукраїнського кадрового резерву» із запровадженням регіонального компоненту, а саме забезпечення індивідуального супроводу випускника фахівцями центру зайнятості – від допомоги у складанні сучасного портфоліо з відеорезюме до подальшого  просування роботодавцю.  Завдяки роботі у цьому напрямку молоді люди мають змогу знайти собі роботу відразу після випуску із закладів освіти», – розповідає начальник відділу організації профорієнтації Донецького обласного центру зайнятості Вікторія Гамій.

У Донецькій області впровадження портфоліо з відеорезюме із індивідуальним супроводом стартувло у 2019 році та вже встигло дати немало позитивних результатів. Серед більш ніж 100 претендентів половина працевлаштовані.

Одним з таких прикладів може стати історія Володимира Коробкіна - випускника Донбаської державної машинобудівної академії. Після отримання інформації про проект він вирішив взяти участь у ньому. Фахові спеціалісти центру зайнятості допомогли Володимиру скласти портфоліо кар’єрного просування та записати власне професійне відеорезюме. У травні 2019 року представники ТОВ «Нікрон» (м. Краматорськ) звернулися до центру зайнятості за допомогою у підборі працівника на посаду інженера-електроніка. Фахівці сектору рекрутингу запропонували переглянути портфоліо претендентів. В результаті роботодавець зацікавився та запросив Володимира на співбесіду для вирішення питання подальшого працевлаштування. Після вдалого проходження стажування парубок відразу отримав робоче місце за спеціальністю.

У 2019 році Анастасія Крохмальова закінчила навчання у Костянтинівському медичному коледжі за спеціальністю «Фельдшер». У березні 2019 року в коледжі було проведено акцію «Випускник», в якій Анастасія взяла участь. Після чого, за допомогою фахівців центру зайнятості, вона створила своє портфоліо та записала відеорезюме, яке було розміщено на каналі Донецької обласної служби зайнятості відеохостингу ютуб. Завдяки професійно складеній презентації та влучному відеорезюме від багатьох роботодавців поступили пропозиції щодо працевлаштування, але випускниця віддала перевагу Станції швидкої медичної допомоги міста Костянтинівка, і тепер працює за спеціальністю.

 Такий метод вже довів свою ефективність та у подальшому буде вдосконалюватися фахівцями служби зайнятості.