портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До уваги! Практичний посібник з гендерного аналізу законодавства та проектів нормативних актів

Опубліковано 26 січня 2021 року, 08:49 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Гендерна рівність вимірюється рівними можливостями та рівним доступом різних груп жінок та чоловіків до прав, послуг та ресурсів. Вимірюючи гендерну рівність, важливо всебічно враховувати можливу пряму та непряму дискримінацію, її основні причини, а також вплив чинного законодавства та проєктів нормативних актів.

Практичний посібник з гендерного аналізу законодавства та проєктів нормативних актів пропонує єдиний підхід до гендерного аналізу, заснований на відповідних міжнародних стандартах та провідних міжнародних та національних справах у забезпеченні рівних прав та можливостей для жінок та чоловіків. Він спрямований на надання ефективних інструментів та практичних порад, які можуть бути корисними на кожному етапі гендерно-правового аналізу.

Посібник призначений для надання експертної підтримки державним службовцям, юристам, працівникам різних департаментів центральних органів виконавчої влади та обласних державних адміністрацій, а також тим, хто проводить гендерно-правовий аналіз. Посібник також може бути використаний для проведення публічного гендерного аналізу проєктів нормативних актів фізичними, юридичними особами та громадськими об'єднаннями. 

Посилання на Практичний посібник з гендерного аналізу законодавства та проєктів нормативних актів - gal_unwomen_finalmin.pdf