портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донеччини взяли участь у робочій нараді щодо впровадження в пілотних областях послуги раннього втручання

Опубліковано 29 жовтня 2020 року, 09:58 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Представники Донецької області взяли участь у робочій нараді щодо обговорення питання впровадження в пілотних областях послуги раннього втручання, яка відбулася за ініціативою Міністерства соціальної політики України 26 жовтня.

Захід пройшов під головуванням Генерального директора Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Міністерства соціальної політики України Руслана Колбаси в онлайнформаті.

Участь у ньому взяли 10 пілотних областей (представники Донецької, Вінницької, Дніпропетровської, Закарпатської, Запоріжської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Одеської та Харківської обласних державних адміністрацій) та президент  Благодійного фонду «Інститут раннього втручання».

З вітальною промовою до учасників наради звернувся Руслан Колбаса. Він наголосив, що раннє втручання - це послуга, насамперед, дітям перших років життя, спрямована на покращення розвитку дитини та підвищення якості життя її родини.

Раннє виявлення біологічних та соціальних факторів ризику щодо порушення розвитку дитини дає можливість своєчасно почати надання допомоги у ранньому віці, коли розвиток дитини особливо піддається впливу і є можливість попередити   інвалідність або її ускладнення.

Руслан Колбаса окремо зупинився на пріоритетних напрямках впровадження  в пілотних областях проєкту «Створення системи надання послуги раннього втручання  для   забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя».

Він зауважив, що для прискорення впровадження послуги раннього втручання     в пілотних областях Міністерством соціальної політики України розпочато цілеспрямовану системну роботу, а саме розроблено Методичні рекомендації щодо надання послуги раннього втручання.

Учасники наради поділилися власним досвідом та результатами впровадження проєкту в пілотних областях.

Під час проведення наради відбулося обговорення пропозицій проєкту Методичних рекомендацій щодо надання послуги раннього втручання, розроблених Міністерством соціальної політики України.

За результатами обговорення даний проєкт буде направлений до пілотних областей для остаточного його відпрацювання та надання пропозицій з урахуванням практичного досвіду фахівців, які впроваджують послугу раннього втручання.