портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донеччини взяли участь у засіданні «круглого столу» з нагоди 20-ої річниці прийняття резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»

Опубліковано 30 жовтня 2020 року, 11:40 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Радниця голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук'янчук та представники управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації взяли участь у засіданні «круглого столу» з нагоди 20-ої річниці прийняття резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», проведеному за ініціативою Міністерства соціальної політики  України 29 жовтня. 

Захід відбувся за участі  заступниці Міністра соціальної політики України Ольги Ревук, Посла, Координатора проєктів ОБСЄ в Україні Генріка Вілладсена,   Голови офісу ООН Жінки в Україні Еріки Квапілової,  Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики Катерини Левченко, міжнародних експертів, представників обласних державних адміністрацій,  міжнародних організацій та громадських об’єднань.

Під час  заходу  керівництвом  Міністерства соціальної політики України повідомлено, що 28 жовтня 2020 року Уряд України прийняв рішення про затвердження Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року. Він був розроблений Міністерством соціальної політики України у  тісній співпраці з центральними та місцевими органами виконавчої влади, міжнародними партнерами та 18 громадськими організаціями. Це другий план, за яким працюватиме Україна наступні 5 років.

Урядова уповноважена з питань ґендерної політики Катерина Левченко підкреслила важливість як діючого, так і нового Національного плану дій у процесі сталого миру. Нові регіональні плани повинні бути адаптованими до регіональних потреб.

Представники Міністерства соціальної політики України презентували дослідження впливу збройного конфлікту в Україні та ситуацію із насильством стосовно жінок і чоловіків.