портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники територіальних громад продовжують підвищувати кваліфікацію з питань, пов’язаних із соцзахистом населення

Опубліковано 30 квітня 2021 року, 13:51 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Семінар для фахівців територіальних громад, а також органів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій провів департамент соціального захисту населення Донецької облдержадміністрації в рамках навчальних та консультативних заходів у четвер, 29 квітня.

Захід відбувся в режимі онлайнової конференції. 

Під час семінару розглянуто актуальні питання щодо використання у 2021 році коштів субвенцій з обласного бюджету іншим місцевим бюджетам по окремих видатках, пов’язаних із соціальним захистом населення.

В області реалізуються 9 регіональних заходів, спрямованих на підтримку найбільш незахищених верств населення, серед яких ветерани, пенсіонери, малозабезпечені особи, особи з інвалідністю та діти з інвалідністю, громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, учасники антитерористичної операції.

Було зазначено, що бюджетом області у 2021 році на реалізацію вищезазначених регіональних заходів передбачено значний фінансовий ресурс - понад 38 млн грн.

Представники Департаменту наголосили на механізмі здійснення у 2021 році фінансування за зазначеними регіональними заходами, передбаченого відповідним розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 15 січня № 29/5-21.

Поряд з цим, під час семінару розглянуто питання щодо санаторно-курортного лікування пільгової категорії громадян, а також організації оздоровлення та відпочинку дітей.

Згідно з чинним законодавством право на безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням за рахунок коштів державного бюджету мають громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 1; особи з інвалідністю та особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною; ветерани війни; постраждалі учасники Революції Гідності та учасники АТО/ООС.

Увагу учасників семінару було акцентовано  на дотриманні норм діючого законодавства під час організації санаторно-курортного лікування пільгової категорії громадян.

В області мешкає 157,4 тис. дітей шкільного віку, з яких 78,1 тис. дітей, які потребуються особливої соціальної уваги та підтримки.

Під час семінару розглянуто основні вимоги чинного законодавства, яке регламентує організацію оздоровлення та відпочинку дітей.

Також зазначено, що на території області функціонують 19 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, з яких 16 закладів знаходяться в лісовому масиві, а 3 – на березі моря. Враховуючи карантинні обмеження, які діють на території області, планують працювати у 2021 році 12 дитячих закладів.

Участь у семінарі взяли понад 130 представників органів місцевого самоврядування та райдержадміністрацій.