портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Президент підписав зміни до держбюджету на 2019 рік, що передбачають збільшення видатків на виплату зарплат шахтарям

Опубліковано 09 листопада 2019 року, 15:15

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» № 265-ІХ, ухвалений Верховною Радою 31 жовтня 2019 року.

Закон має на меті забезпечити вирішення важливих соціальних питань та ефективне використання коштів державного бюджету в процесі його виконання у поточному році.

Зокрема, документом передбачене зменшення дохідної частини бюджету на 18,8 млрд грн та видаткової частини – на 19,1 млрд грн, а також збільшення обсягу надання кредитів з державного бюджету на 1,4 млрд грн та дефіциту держбюджету – на 1,1 млрд грн.

Законом збільшено видатки за такими бюджетними програмами: 1 млрд грн – для виплати заробітної плати шахтарям і недопущення відключення шахт від електропостачання; 1,4 млрд грн – для підвищення рівня грошового забезпечення військовослужбовців; 500 млн грн – для фінансового забезпечення ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у разі їхнього настання (резервний фонд); 787 млн грн – на заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю; 354,6 млн грн – для фінансування соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; 300 млн грн – на надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла.

Також закон дозволяє місту Києву не повертати до державного бюджету частину зобов’язань Київської міської ради в обсязі видатків міського бюджету, передбачених у 2019 році на будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.