портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Президент України провів онлайн Всеукраїнську нараду з питань створення безперешкодного середовища для осіб з інвалідністю

Опубліковано 04 грудня 2018 року, 09:29 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

3 грудня на честь Міжнародного дня осіб з інвалідністю в Донецькій облдержадміністрації в режимі онлайн відбулась Всеукраїнська нарада з питань створення безперешкодного середовища для осіб з інвалідністю під головуванням Президента України Петра Порошенка.

Під час заходу Президент публічно презентував Указ «Про підвищення ефективності заходів у сфері прав осіб з інвалідністю», а також оголосив рішення про внесення до Верховної Ради України законопроектів з питань створення безперешкодного середовища.

Петро Порошенко зауважив на тому, що створюючи безперешкодне середовище для людей з інвалідністю, держава створює комфортне життя ще й для людей похилого віку, батьків з дітьми – фактично для всіх без винятку громадян.

«Тож для того, щоб проектувати та будувати правильно, на сьогоднішній нараді Мінрегіоном презентовано розроблені відповідно до положень підписаних мною Указів нові державні будівельні норми «Інклюзивність будівель і споруд».

Також нашою командою ініційовані і будуть внесені 2 надзвичайно значущих законопроекти, спрямовані на ліквідацію бар’єрного архітектурного середовища для осіб з інвалідністю і посилення відповідальності за порушення законодавчих і правових норм щодо осіб з інвалідністю в новій й існуючій забудові», – наголосив Президент України.