портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Привітання голови Донецької ОДА Павла Кириленка з нагоди Хрещення Київської Русі-України

Опубліковано 28 липня 2020 року, 08:51

Шановні жителі Донеччини!

Прийміть щирі вітання з нагоди Хрещення Київської Русі-України!

Щороку це свято ми відзначаємо 28 липня у День пам’яті Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого, на долю якого випало прийняти Хрещення Київської Русі.
Ця історична подія дала можливість Київській державі увійти в коло країн християнської цивілізації, які становили тоді ще не розділений європейський світ, стати складовою його інтелектуального і духовного надбання, рівноправним та визнаним суб’єктом міжнародних відносин.

Проте цього року, 1032-гу річницю Хрещення Київської Русі-України ми відзначаємо в умовах пандемії коронавірусу. Держава встановила ряд карантинних норм, спрямованих на запобігання поширення коронавірусної хвороби COVID-19, в тому числі - обмеження на проведення релігійних заходів.

Згідно рішення синоду Православної церкви України та офіційних листів Української Православної церкви, релігійні організації вирішили відмовитися від загальноцерковних масових заходів в день Хрещення Київської Русі-України. Тому звертаюся до духовенства та віруючих Донецької області з проханням дослухатися до рішення предстоятелів церков та обмежитись молитвою. Не важливо, де людина молиться, головне, наскільки щирою є ця молитва.

Таким чином ми проявимо нашу глибоку віру в турботі про ближніх, про їхнє здоров’я та безпеку.

Бережіть себе, своїх рідних і нашу з вами країну. Будьмо здоровими!

Зі святом!