портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Призначити пенсію онлайн – можливо вже сьогодні

Опубліковано 03 вересня 2019 року, 17:55 , Донецький обласний центр зайнятості

Сьогодні, на базі медіацентру РТРК «Регіон-Донбас» відбувся брифінг начальника головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталії Рад, під час якого було презентовано сервіс «Е-пенсія» призначення пенсії в «один дотик».

Формат «Е-пенсії» передбачає спрощення процедури взаємодії громадян з органами Фонду, скорочення часових витрат на звернення за реалізацією права на пенсію. Електронний сервіс дає можливість призначити пенсію в одне відвідування територіального управління Фонду області. Громадянин може самостійно подати всі необхідні документи через вебпортал Пенсійного фонду і прийти лише для того, щоб отримати пенсійне посвідчення.

«Для того, щоб подати заявку онлайн, необхідно зареєструватися на вебпорталі електронних послуг, заповнити відповідну анкету, завантажити необхідні документи, підписати заяву електронним підписом і відправити до органу Фонду області. Користувачі вебпорталу будуть отримувати повідомлення про прийняття документів, хід їх опрацювання і призначену пенсію» – розповіла Наталія Рад.

Довідково: до органів Фонду області за вищезазначеним сервісом менше ніж за місяць вже звернулось близько 100 осіб, які змогли оцінити переваги користування даною послугою.

Тож, час поширювати свої навички користувача електронних сервісів Пенсійного фонду України всім мешканцям нашої області.