портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Пропуск через лінію розмежування в умовах карантину: як функціонують КПВВ у Донецькій області

Опубліковано 09 жовтня 2020 року, 13:09

Пропуск осіб, транспортних засобів та товарів (вантажів) в контрольних пунктах в’їзду\виїзду в Донецькій області через лінію розмежування здійснюється через КПВВ «Мар’їнка» та «Новотроїцьке».

Пропуск осіб та транспортних засобів через лінію розмежування у визначених КПВВ продовжує здійснюватися за осіннім режимом функціонування, щоденно, у період з  7.00 до 18.30 (в напрямку тимчасово окупованої території -  до 18.00). 

З метою уникнення звинувачень української сторони в порушенні домовленостей Тристоронньої контактної групи, пропуск осіб та транспортних засобів, що слідують з контрольованої території до тимчасово окупованої території в КПВВ Новотроїцьке та відсутні у списках, що надаються представникам України в рамках роботи тристоронньої Контактної групи з питань мирного врегулювання ситуації на Сході України, не здійснюється.

Особи, які прибувають з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, підлягають самоізоляції, крім таких осіб, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою:

осіб, які не досягли 12 років;

працівників представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні;

осіб, які мають намір вступити до закладів освіти, розташованих на території, де органи державної здійснюють свої повноваження в повному обсязі;

здобувачів освіти, які навчаються в закладах освіти, розташованих на території, де органи державної здійснюють свої повноваження в повному обсязі;

одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників, інших законних представників чи інших осіб, уповноважених одним із батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників, які супроводжують студентів та абітурієнтів до закладів освіти, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі.

Особа, яка підлягає самоізоляції у зв’язку з перетинанням КПВВ , зобов’язана встановити та активувати мобільний додаток системи «Дія. Вдома». У разі неможливості встановлення такого мобільного додатка особа підлягає обсервації.

Особи, що слідують через КПВВ, підлягають проходженню обов’язкового температурного скринінгу. Допуск осіб до КПВВ здійснюється виключно за наявності вдягнутих засобів індивідуального захисту (респіраторів або захисних масок без випускного клапану).

Особи, що перебувають в КПВВ, зобов’язані дотримуватись соціальної дистанції не менше 1,5 метрів.

Нагадаємо, на період дії карантину до 31.10.2020 року заборонено перетинання КПВВ на тимчасово окуповані території та виїзду з них іноземцями та особами без громадянства без наявного поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України або договірні відносини із страховою компанією  - партнером на території України, та покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, та діє на строк перебування в Україні.

За даними Державної прикордонної служби України,  навпроти контрольного пункту «Новотроїцьке» цього тижня окупанти здійснювали пропуск лише двічі. Станом на 12.00 сьогодні 11 громадян та 1 транспортний засіб потрапили на контрольовану територію, водночас 45 громадян та 9 транспортних засобів прослідували до тимчасово окупованої території України. Рух через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Мар’їнка» був повністю заблокований з боку окупантів.