портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

ПРОТОКОЛ засідання конкурсної комісії з проведення конкурсу на посаду директора Краматорської спеціальної школи № 33 Донецької обласної ради

Опубліковано 09 червня 2021 року, 13:05 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

08.06.2021                               м. Краматорськ                                    № 2

Голова комісії


Тетяна СІДАШЕВА


Секретар комісії


Тетяна КАЛИТИНСЬКА


Члени комісії:


Наталія АРТАМОНОВА




Інна БАДРАЖАН




Тетяна ЗАМОРСЬКА




Оксана СОЛОМАХІНА




Ірина КАРАКУЛОВА




Вікторія САЙКОВА


Відсутні з поважних причин:



Валентина КАРПЕНКО


Запрошена:                                      


Людмила ТИЧИНА


Порядок денний:

І. Про проведення конкурсу на посаду директора Краматорської спеціальної школи № 33 Донецької обласної ради  (далі - конкурс), який складається з:

1. Перевірки на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти, зокрема Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», інших нормативно – правових актів у сфері загальної середньої освіти, що здійснюється шляхом письмового тестування;

2. Перевірки професійних компетентностей шляхом письмового вирішення ситуаційного завдання;

3. Публічної та відкритої презентації державною мовою перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти, а також надання відповідей на запитання членів конкурсної комісії в межах змісту конкурсного випробування;

4. Проведення підрахунку результатів конкурсу та визначення його переможця.

СЛУХАЛИ:

Тетяну Калитинську, секретаря комісії, яка привітала членів конкурсної комісії, повідомила, що у конкурсі на посаду директора Краматорської спеціальної школи № 33 Донецької обласної ради (далі - заклад) приймає участь один кандидат Комісаренко Світлана Олександрівна.

Крім того, Тетяна Калитинська, повідомла членам конкурсної комісії про можливість наявного конфлікту інтересів.

Від членів конкурсної комісії повідомлень не надійшло.

Конкурсною комісією визначено, що документи Світлани Комісаренко, як кандидата на посаду директора закладу, відповідають встановленим законом вимогам.

На виконання розпорядження голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово - цивільної адміністрації від 30.04.2021 №400/5-21 «Про оголошення конкурсу» наказом директора департаменту від 06.05.2021 № 143/165-21к «Про оголошення конкурсу на зайняття посади директора Краматорської спеціальної школи № 33 Донецької обласної ради» було оголошено конкурс та оприлюднено його наступного робочого дня (07.05.2021) на сайті облдержадміністрації.

Конкурс проходив 08.06.2021 у приміщенні департаменту за адресою: м. Краматорськ, вул. Василя Стуса, буд. 47 з 15 год. 00хв. по 16 год. 40 хв.

Перший етап конкурсу - тестування на знання законодавства у сфері загальної, середньої освіти проходив з 15 год. 08 хв. по 15 год. 14 хв.

Із примірного переліку питань для перевірки знань законодавства у сфері загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 19.05.2020 № 654 було сформовано 5 білетів по 30 тестових питань  у кожному. Шляхом жеребкування Світлана Комісаренко обрала білет № 2.

За результатами письмового тестування Світлана Комісаренко надала правильні відповіді на 30 тестових питань та отримала відповідно 2 бали.

Відповідно до Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст, що перебуває в управлінні Донецької обласної ради, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово – цивільної адміністрації від 22.01.2021 № 46/5-21, зареєстрованого в Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Харків) 09.02.2021 за № 5/185 (далі - Положення про конкурс), за результатами першого етапу конкурсу Світлана Комісаренко, вважається такою, що пройшла письмове тестування та може бути допущена до участі у другому етапі конкурсу - розв’язанні ситуаційного завдання.

Другий етап конкурсу проходив з 15 год. 25 хв. по 15 год. 42 хв. шляхом розв’язання ситуаційних завдань.

Головою конкурсної комісії Тетяною Сідашевою 08.06.2021 були затверджені три питання ситуаційних завдань. Шляхом жеребкування Світлана Комісаренко обрала  друге питання.

За результатами розв’язання ситуаційного завдання комісією були оцінені особистісні компетенції, знання спеціального законодавства, досвід під час виконання посадових обов’язків, що пов’язаний із завданням та змістом роботи. Відповідь Світлани Комісаренко була оцінена максимально - 2 бали. Нею проведений детальний аналіз ситуації, виявлено проблему, обрано й обґрунтовано шляхи її вирішення, запропоновано управлінське рішення, відповідно до чинного законодавства.

Отже, відповідно до Положення про конкурс, за результатами другого етапу конкурсу, Світлана Комісаренко вважається такою, що пройшла ситуаційне завдання та допущена до участі у третьому етапі конкурсу – публічній та відкритій презентації.

Третій етап конкурсу на зайняття посади директора закладу проходив з 15 год. 58 хв. по 16 год. 20 хв.

Під час проведення публічної та відкритої презентації перспективного плану розвитку закладу Світлана Комісаренко наголосила, що освітній процес учнів у закладі має корекційну спрямованість, шляхом індивідуального та диференційованого підходів забезпечується корекція порушень розвитку, засвоєння освітньої програми, розвиток здібностей та подальша соціалізація. До школи зараховуються особи, які мають легке, помірне інтелектуальне порушення у поєднанні з іншими тяжкими порушеннями та синдромом Дауна.

Основною стратегією розвитку закладу Світлана Комісаренко вбачає у створенні умов для забезпечення в навчальному закладі сучасної доступної та якісної системи освіти, відповідно до вимог суспільства, запитів особистості й потреб держави, підвищенні ефективності управлінської діяльності за рахунок вдосконалення системи інформаційного супроводу, здійсненні експериментально – дослідницької діяльності системного характеру, створенні умов для особистості розвитку і творчої самореалізації учасників освітнього процесу, укріпленні їх здоров’я, застосуванні новітніх інформаційно – комунікативних технологій в освітньому процесі та управлінні школою, удосконаленні та активізації інноваційної діяльності педагогічних кадрів.

Після публічної та відкритої презентації перспективного плану розвитку закладу членами комісії були поставлені запитання.

Ірина Каракулова поцікавилася, що є найвагомішим у діяльності закладу і які існують недоліки та упущення. Світлана Комісаренко повідомила, що найголовнішим досягненням є надання корекційно – реабілітаційних послуг дітям із аутизмом та синдромом Дауна. А головні складнощі у роботі викликає саме співпраця із більшою частиною батьків, які мають складні життєві обставини.

На запитання члена комісії Тетяни Заморської щодо партнерських відносин з профспілками Світлана Комісаренко повідомила, що робота проходить «в рамках соціального діалогу», регулярно проводяться збори трудового колективу, на яких заслуховуються проблемні питання та можливі шляхи їх вирішення, найближчим часом буде зареєстрований колективний договір.

Крім того були задані питання щодо співпраці з позашкільними закладами освіти, чи розроблене положення з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладі, як вивчаються та вирішуються проблеми з батьками.

Світланою Комісаренко надані вичерпні відповіді.

Запрошена Людмила  Тичина, в.о. начальника відділу інклюзивної освіти та соціального захисту дітей управління освітньої політики та менеджменту департаменту освіти  і науки  облдержадміністрації,  повідомила, що заклад є досить перспективним, робота проводиться з дотриманням всіх норм законодавства та людських якостей з «особливою» категорією дітей та батьків.

Тетяна Калитинська, зазначила, що Світлана Комісаренко працює у закладі досить тривалий час: понад 19 років перебувала на посаді вчителя, 4 роки займала посаду директора закладу, а з 2020 року по цей час виконує обов’язки директора закладу.

Комісією рекомендовано Комісаренко Світлані запропонувати претендентів із числа педагогічних працівників закладу атестаційній комісії департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації на присвоєння кваліфікаційної категорії «спеціаліст вищої категорії».

За результатами третього етапу конкурсу Світлана Комісаренко отримала – 1,7 бали.

Після проведення трьох етапів конкурсу та заслуховування відповідей на поставлені запитання, комісією проведений підрахунок результатів конкурсу, шляхом додавання середніх балів, виставлених у зведеній відомості за кожною окремою вимогою до професійної компетентності, та балів за результатами тестування. Переможцем конкурсу визнана Світлану Комісаренко, яка отримала загальна кількість балів – 5,7.

ВИРІШИЛИ:

1. Відповідно до Положення про конкурс, за результатами проведення конкурсу, визначити переможцем конкурсу на посаду директора Краматорської  спеціальної школи № 33 Донецької обласної ради Комісаренко Світлану Олександрівну.

2. Упродовж двох робочих днів з дня завершення конкурсного відбору оприлюднити результати конкурсу на вебсайті Донецької обласної державної адміністрації, департаменту освіти і науки облдержадміністрації та вебсайті закладу освіти.

3. Протягом трьох робочих днів з дня оприлюднення рішення про  переможця конкурсу призначити Світлану Комісаренко на посаду директора Краматорської спеціальної школи № 33 Донецької обласної ради в установленому законом порядку та укласти з нею строковий трудовий договір в установленому законом порядку.

ГОЛОСУВАЛИ:

          «за»             - 8

          «проти»      - немає

          «утримались» - немає


Відеофіксація конкурсного відбору на посаду директора Краматорської спеціальної школи № 33 Донецької обласної ради від 08.06.2021.