портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ремонт Запоріжжя – Маріуполь: у межах Донецької області відновлено понад 10 км національної траси

Опубліковано 27 листопада 2018 року, 16:41 , Служба автомобільних доріг у Донецькій області


Завершено ремонт проїзної частини автодороги загального користування державного значення Н-08 на під’їзді до Маріуполя (4,1 км). Також, як зазначалось раніше, роботи з укладання нового асфальтобетонного покриття у повному обсязі виконано від с. Новокраснівка до кордону із Запорізькою областю (6,0 км).

Шановні водії! Будьте уважні за кермом! На зазначених об’єктах поточного середнього ремонту ще виконуватимуться роботи з планування та укріплення узбіч, після чого покриття промаркують новими розмічальними лініями.

Варто додати, що обидві ділянки мають нове двошарове асфальтобетонне покриття. Верхній шар улаштовано із міцного щебенево-мастикового асфальтобетону.

Як відомо, ЩМА – міцний будівельний матеріал із високим вмістом щебеню щільних гірських порід. Улаштований асфальтобетон, наче кам’яний каркас, дозволяє захистити проїзну частину від передчасного руйнування та забезпечити потрібний модуль пружності дорожнього одягу.

Ремонт виконано ТОВ «АТЛАС СМД УКРАЇНА». Замовник – Служба автомобільних доріг у Донецькій області.

Довідково

З минулого року, після унормування Кабінетом Міністрів України питання протяжності автомобільних доріг загального користування державного значення та створення нових національних коридорів, колишня територіальна дорога Т-08-03 Запоріжжя – Маріуполь стала складовою національної траси Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через Кременчук) – Маріуполь. Загальна протяжність важливої транспортної артерії, що пролягає територією Київської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької та Донецької областей, – 644,4 км.

Довжина ділянки у межах Донеччини – 41,5 км. Цьогоріч під поточний середній ремонт підпадають 10,1 км (перехідні об’єкти з минулого року), і ще 31,4 км згодом планується відновити капітальним ремонтом (проектно-кошторисну документацію з комплексного відновлення траси розроблено у 2017 році).