портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розпочато роботу VІ Конгресу освітян Донеччини «Освіта Донеччини: гнучка, інноваційна, якісна!»

Опубліковано 27 серпня 2020 року, 17:42

Робота VІ Конгресу освітян «Освіта Донеччини: гнучка, інноваційна, якісна!» розпочалася 27 серпня на базі Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти в очно-дистанційній формі. 

Учасниками заходу стали керівники закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, педагоги, керівники методичних служб міст, районів, ОТГ області. Загалом у перший день роботи захід охопив понад 500 учасників.

У фокусі уваги освітян - визначення найбільших здобутків Нової української школи регіону за підсумками другого року впровадження реформи; узгодження спільних дій представників різних ланок освіти з питань подальшої реалізації Концепції «Нова українська школа» та трансформації освітнього процесу в період пандемії.

Роботу Конгресу організовано за 8-ма локаціями, кожна з яких обрала для себе зручний формат: дискусійно-презентаційний майданчик, відкритий освітній простір, панельні дискусії тощо. Увагу зосереджено на основних етапах розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти, на варіантах самооцінювання освітньої діяльності та управлінських процесів закладу освіти. Окремо висвітлено питання та надані рекомендації щодо синхронного та асинхронного форматів дистанційного навчання. Не залишилося поза увагою обговорення реформи методичних кабінетів та створення Центрів професійного розвитку педагогічних працівників. Окрім цього, у ході роботи педагоги області презентували власні творчі доробки, методи роботи, які стануть у пригоді для мотивування учнів в умовах змішаного навчання. Зацікавленість учасників викликали доповіді про впровадження в освітній процес STEM-технологій, досвід створення інтерактивних навчальних мап та віртуальних екскурсій, бази відеоуроків та проведення телеуроків.

Педагоги отримали вичерпні відповіді на актуальні питання щодо викликів інклюзивної освіти, роботи з електронними щоденниками, адміністрування дистанційних платформ та сайтів навчальних закладів тощо.

Робота Конгресу триває. 28 серпня педагогічні працівники продовжать роботу, долучившись до інтерактивних дистанційних заходів.