портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Рятувальники Донеччини здійснюють перевірки систем пожежної безпеки в закладах із масовим перебуванням людей

Опубліковано 13 грудня 2019 року, 15:46 , Державна служба з надзвичайних ситуацій України в Донецькій області

На Донеччині відбулась вже друга перевірка систем пожежної безпеки рятувальниками області.

Цього тижня співробітники 22-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області завітали до одного із дитячих садочків у м. Торецьк.

Перш за все, фахівці ДСНС перевірили наявність та справність первинних засобів пожежогасіння. Рятувальники провели із працівниками садочку інструктаж щодо правильного використання вогнегасників. Також співробітники ДСНС перевірили стан утримання евакуаційних шляхів та виходів. Під час заходу фахівці Служби порятунку приділили увагу і вихованцям дитячого садочку. Спеціалісти нагадали малечі основні правила пожежної безпеки. В ігровій формі, аби дітлахи краще запам’ятали життєво необхідні правила, рятувальники нагадали і порядок дій у разі виникнення пожежі.

Рятувальники 12-го державного пожежно-рятувального загону розпочали перевіряти заклади освіти у м. Краматорськ. Фахівці ДСНС перевірили наявність, необхідну кількість та справність первинних засобів пожежогасіння, комплектацію пожежних щитів протипожежним інвентарем та інше.

Велику увагу рятувальники приділяють і відпрацюванню алгоритму дій під час проведення навчальної евакуації, чіткій взаємодії і злагодженості дій рятувальників, адміністрації закладів, педагогів та технічного персоналу навчально-виховних закладів у випадку виникнення пожежі. Так, рятувальники 6-го Державного пожежно-рятувального загону провели навчальні евакуації на базі ЗЗСО №3 м. Миколаївки.  Після спрацьовування сигналу пожежної тривоги всі 369 учнів ЗЗСО№3, 6о учнів ЗЗСО №4 та 17 педагогічних працівників покинули приміщення навчального закладу протягом декількох хвилин, згідно з планом евакуації. Протипожежна сигналізація сповістила про надзвичайну ситуацію о 10:35, коли всі учні знаходилися на заняттях. В ході тренування зазначалося час, витрачений на евакуацію, відпрацьовувалися дії педагогів і учнів на випадок виникнення пожежі. Евакуацію провели за 3хвилини 30 секунд.

А у Донецькому юридичному інституті МВС України у Маріуполі відбулись тактико-спеціальні навчання, основною метою яких стало відпрацювання дій пожежно-рятувальних підрозділів, вдосконалення навичок ліквідації надзвичайних ситуацій на об’єктах з масовим перебуванням людей та перевірка дій персоналу об’єкта у разі виникнення пожежі.

Подібні заходи тривають в усіх населених пунктах області.