портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Схвалено виплату понад 11 млн гривень компенсації за житло, зруйноване на Донеччині в результаті російської агресії

Опубліковано 14 грудня 2020 року, 12:06

Виплати компенсацій для 41 особи на суму у понад 11 млн гривень призначено за результатами роботи комісії з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації.  Про це повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

«Станом на сьогодні схвалено 41 заявку на отримання компенсацій за зруйноване житло. До переліку потрапили як приватні будинки, так і квартири у комунальних багатоквартирних будинках. Це гарний результат. На наступний рік ми плануємо охопити значно більшу кількість постраждалих внаслідок збройної агресії РФ та особливу увагу приділити населеним пунктам на півдні області», - зазначив він.

Позитивні рішення комісії щодо надання компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру охопили цього року населені пункти Мар’їнка, Авдіївка, Зайцеве, Красногорівка, Слов’янськ, Опитне, Богданівка, Верхньоторецьке, Водяне та Луганське.

Нагадуємо, що Урядом на засіданні 02 вересня 2020 року було прийнято постанову № 767 «Питання виплати грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації».

Компенсацію за зруйноване житло можуть отримати власники житла, максимальна сума компенсації складає 300,0 тис. грн.