портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко вручив почесні грамоти учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Опубліковано 14 грудня 2020 року, 11:52

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко взяв участь у мітингу-реквієму до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який відбувся у Краматорську 14 грудня. 

Разом з т.в.о. командувача Об’єднаних сил генерал-майор Віктором Ганущаком, Краматорський міським головою Олександром Гончаренком, головою громадської організації «Краматорський союз ветеранів та інвалідів «Пам’ять Чорнобиля» Наілем Мардагалімовим він поклав квіти до пам’ятника загиблим учасникам ліквідації на ЧАЕС. Присутні вшанували  пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Також Павло Кириленко  вручив почесні грамоти Донецької облдержадміністрації трьом ліквідаторам – членам громадської організації «Краматорський союз ветеранів та інвалідів «Пам`ять Чорнобиля».

«На роботах з подолання наслідків аварії сотні тисяч людей ризикували своїм здоров’ям, щоб мільйони мешканців нашої планети не потерпали від радіаційного забруднення. Цей подвиг заслуговує на пам’ять і гідне вшанування. Держава пам’ятає і турбується про ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС»,- наголосив очільник області.

Нагадаємо, 14 грудня, в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, які змогли подолати страшну трагедію ХХ століття, що сталася 26 квітня 1986 року.

14 грудня 1986 року було закінчено будівництво саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком  Чорнобильської АЕС. Указом Президента України з 2006 року з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та на підтримку ініціативи громадських організацій і Міністерства праці  -  саме 14 грудня встановлено Днем  вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.