портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ситуація з водопостачанням Донецької області

Опубліковано 12 червня 2020 року, 15:24

З 6 червня у зв’язку з різким підвищенням температури повітря склались певні труднощі з водопостачанням міст та районів Донецької області, що спричинено підвищенням рівня забору води споживачами, у тому числі для використання на присадибних ділянках.

Стосовно міста Слов’янськ.

Після проведення перемовин між керівництвом Комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» (далі - Компанія) та Слов’янської міської ради, підвищено постачання питної води на 1,7 тис. м3 на добу до загального обсягу водопостачання міста у 18,1 тис. м3 на добу, що дозволило стабілізувати ситуацію.

Стосовно водопостачання міст Дружківка, Костянтинівка.

З 11.06.2020 прийнято рішення про підвищення подачі води від Слов’янських фільтрувальних станцій № № 1, 2 в об’ємах не нижче 4,4 тис. м3/год., що дозволить нормалізувати подачу води на вищезазначені міста.

Стосовно південної групи міст Донецької області.

У зв’язку з тим, що у 2015 році на Авдіївській промзоні зруйновано одну з двох ділянок водогону діаметром 1400 мм та протяжністю приблизно 9 км, дефіцит подачі води до міст Покровськ, Мирноград, Добропілля, Вугледар, Волноваха, Маріуполь, у спекотний період року, становить 2 тис. м3 на годину. 

До теперішнього часу режим тиші, для проведення ремонтних робіт, не надано. 

Таким чином, Компанія не має технічної можливості подати заявлену кількість води з урахуванням різкого підвищення температури повітря, та як наслідок у м. Покровську введено погодинний графік подачі води мешканцям.