портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Тимчасово непрацюючим про пенсійне забезпечення

Опубліковано 24 травня 2019 року, 09:46 , ГУ ПФУ в Донецькій області

23 травня 2019 року начальник відділу адміністрування, супроводження  інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації Слов’янського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Воробйова прийняла участь в тренінгу для тимчасово непрацюючих громадян в Слов’янському міському центрі зайнятості.

Фахівець управління надала необхідну, навіть в умовах відсутності трудових відносин або підприємницької діяльності, інформацію з пенсійного забезпечення.

Традиційно до числа найбільш цікавих для учасників заходу питань відносяться: пенсійний вік, порядок формування страхового стажу та як обчислюється заробітна плата (дохід) для призначення пенсії.

Наталія Воробйова звернула увагу на особливості пенсійного страхування фізичних осіб-підприємців.

Представниця пенсійної служби, також ознайомила учасників тренінгу з дистанційними сервісами Пенсійного фонду України, які допомагають контролювати правильність задекларованої роботодавцем заробітної плати (доходу) та сплату страхових внесків.

З початку року територіальними управліннями Фонду проведено 117 зустрічей та семінарів з тимчасово непрацюючими мешканцями області.