портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Три тренінгові центри для освітян Донеччини розпочали роботу у Краматорську

Опубліковано 26 серпня 2020 року, 16:55

Три тренінгових центра для освітян Донецької області відкрилися на базі освітніх закладів міста  Краматорськ 25 серпня. 

Заступник голови облдержадміністрації Юлії Костюніної взяла участь у  відкритті тренінгових центрів  «Освіта для всіх: практика інклюзії»; Центр забезпечення наступності між дошкільною і початковою освітою в контексті реалізації концепції НУШ «Злагода»; «Пізнаю-відчуваю-навчаюся» Школи – лабораторії «Імплементація положень НУШ в умовах спеціальної школи».

Центри створено з метою забезпечення науково-методичного супроводу педагогів на шляху підвищення кваліфікації. Викладачами та тренерами будуть провідні фахівці галузей: науковці й практики як регіону, так і України.

Під час урочистого відкриття Юлія Костюніна підкреслила, що функціонування таких центрів є важливим кроком на шляху формування високого рівня професійних компетентностей освітян, адже такий простір є корисним для педагогічної спільноти.

У ході презентації дидактичного матеріалу представлено куточки для проведення корекційних практико-орієнтованих вправ, технічне обладнання для реалізації завдань усіх освітніх галузей Державного стандарту початкової освіти, а також осередки для роботи з працівниками дошкільних навчальних закладів.

Створення тренінгових центрів дозволить готувати фахівців нової генерації, здатних ефективно впроваджувати реформи в освітньому просторі.