портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Триває робота тимчасового обласного координаційного центру волонтерів

Опубліковано 05 травня 2020 року, 13:53 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Метою роботи Центру є забезпечення ефективної координації дій волонтерів та ініціативних волонтерських груп, які готові здійснювати допомогу на місцевому рівні, зокрема доставку ліків та продуктів харчування літнім людям, особам з інвалідністю, виготовлення та/або доставку засобів індивідуального захисту (масок).

За останній тиждень Центром прийнято та опрацьовано 712 звернень від мешканців області.

Наразі тимчасовим обласним координаційним центром волонтерів, з-поміж іншого, були позитивно реалізовані наступні звернення:

  • у період карантину немає можливості відремонтувати інвалідний візок - звернення людини з інвалідністю (м. Маріуполь). Результат – новий інвалідний візок від Маріупільської міської організації товариства Червоного Хреста України;

  • немає можливості доправити онкохворого на медичні маніпуляції з дому до лікарні та в зворотньому напрямку – звернення від ввідділу охорони здоров`я (м. Краматорськ). Результат – транспорт забезпечено волонтерами асоціації молоді НКМЗ;

  • адміністрація м. Майорск за власні кошти утримує п`ятьох людей, які не встигли перетнути КПВВ після лікування в м. Мирноград. Результат – благодійний внесок у розмірі 15000 грн. та надання медикаментів і захисник масок від Лебідіної Наталії Іванівни (м. Торецьк).

Завдяки плідній співпраці Центра з громадськими об`єднаннями, які займаються волонтерською діяльністю, з активною молоддю та державними службовцями всі звернення були якісно опрацьовані у найкоротший термін.

Однією з найактивніших громадських організацій, яка співпрацює з обласним волонтерським штабом є асоціація молоді «НКМЗ» (м. Краматорськ). Волонтерами НКМЗ було закуплено та розвезено продуктові набори найбільш нужденним групам населення, самотнім та літнім людям.

Волонтери НКМЗ зазначають: «Сьогодні у волонтерському центрі лунають дзвінки з усіх телефонів одночасно. Ми відповідаємо всім і працюємо без вихідних. Дуже хочеться, щоб кожен з нас став трішечки м'якше і добріше в цей час. Щоб чиясь біда не була чужою. Ми намагаємось подбати про тих, хто цього потребує. Будьмо добрішими! Міцного здоров'я нам усім!».