портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Триває розробка Стратегії розвитку Донеччини на період до 2027 року

Опубліковано 05 квітня 2019 року, 12:11 , Департамент економіки облдержадміністрації

Вчора, 4 квітня, відбулося засідання першої фокус-групи для обговорення пріоритетів смарт-спеціалізації.

В обговоренні взяли участь представники машинобудівних та енергетичних підприємств, наукових установ та вищих начальних закладів, громадських організацій та влади.

У центрі дискусії були результати аналізу даних щодо визначення галузей спеціалізації Донецької області, а також сильні та слабкі сторони, можливості та загрози для розвитку однієї із виявлених галузей – машинобудування.

Для визначення галузей спеціалізації регіону застосовувалася методика JRC, яка спирається на розрахунок коефіцієнтів локалізації за кількістю підприємств, обсягом реалізації продукції та кількістю зайнятих працівників.

За результатами проведених розрахунків за 2013-2017 роки було виявлено близько 20 видів економічної діяльності, які мають ознаки галузей спеціалізації.

Саме ці види діяльності, а також перспективні напрями, які мають потенціал для зростання, будуть обговорюватися учасниками трьох інших фокус-груп, сформованих для визначення пріоритетів смарт-спеціалізації Донеччини. Їх засідання відбуватимуться протягом наступного тижня.