портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Бахмуті відкрили чемпіонат України з боротьби вільної серед кадетів і кадеток

Опубліковано 18 квітня 2019 року, 11:00 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

17 квітня у Бахмуті заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін урочисто відкрив чемпіонат України з боротьби вільної серед кадетів і кадеток.  

Він зауважив, що чемпіонат  такого рівня вже вдруге проходить на Донеччині.

«Мені дуже приємно, що чемпіонат  такого рівня вже вдруге проходить на Донеччині. Цей захід для нас є  дуже важливим спортивним святом в першу чергу тому, що він об’єднує спортсменів зі всіх куточків країни.  Хочу побажати учасникам  проявити незвичайну витримку і стійкість у наполегливій боротьбі, жаги до перемоги, та показати гідний рівень своєї майстерності!», – наголосив Вадим Філашкін.

У чемпіонаті беруть участь понад 400 спортсменів з 23 областей України. Змагання  проходять серед хлопців та дівчат 2002-2003 років народження у категоріях 40, 45, 48, 51, 55, 60 кг, а також від 65 до 110 кг. Команду Донецької області на змаганнях представили понад 40 спортсменів, серед яких  чемпіони  України та Європи, призери національних та міжнародних змагань.  

За високі спортивні досягнення та зайняте 1 місце на Чемпіонаті Європи  листом-подякою від облдержадміністрації  та  сертифікатом на 10 тис. грн була нагороджена Ірина Гусяк. Також  присутні привітали  спортсменів, які в складі національної збірної команди України гідно виступили на європейських змаганнях у Бухаресті. Борець Олександр Хоцянівський здобув бронзову медаль, Аліна Бережна поповнила скарбничку збірної золотою медаллю.

За словами  директора департаменту сім’ї, молоді і спорту Володимира Мицика, у цьому році на території  Донецької області  заплановано  проведення близько 40 іміджевих спортивних змагань Всеукраїнського та міжнародного рівня.

Переможці ж нинішнього чемпіонату у своїх вікових та вагових категоріях  увійдуть до складу національної збірної і представлятимуть Україну на Чемпіонаті Європи з боротьби вільної, який відбудеться в цьому році у м. Краків.