портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У День захисників України у Краматорську відкрили пам’ятний знак- символ військової звитяги у вигляді БМД-1

Опубліковано 14 жовтня 2020 року, 13:06

Пам’ятний знак  «Символ військової звитяги БМД-1»  відкрили у сквері Слави в Краматорську 14 жовтня.

Пам’ятний знак у вигляді бойової машини десанту БМД-1 встановлено за ініціативою Союзу десантників Донецької області та за підтримки Краматорського міського голови. Цей знак присвячується відвазі сучасних воїнів і є символом подвигу, невичерпної мужності, героїзму та незламного духу.

БМД-1 призначена для транспортування особового складу повітряно-десантних та аеромобільних військ, підвищення його мобільності, озброєності й захищеності на полі бою.  Вона була основною бойовою машиною десанту на озброєнні окремої Дніпропетровської 25 повітряно-десантної бригади, частини якої були передислоковані в Донецьку область в район Амвросіївки для посилення присутності українських сил біля кордону.  У квітні-липні 2014 року БМД-1 та її екіпаж брали участь у бойових діях в районі Краматорська та Слов’янська.  Коли  БМД-1 зазнала пошкоджень, її евакуювали для ремонту до Житомирського бронетанкового заводу, а тепер машина повернулася на Донеччину у новій якості.

У відкритті пам’ятного знаку взяли участь командувач  десантно-штурмових військ ЗС України – генерал-лейтенант  Євген Мойсюк,  голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко та міський голова Краматорська  Андрій Панков.

Під час урочистостей Павло Кириленко  нагородив військовослужбовців відзнаками Донецької обласної державної адміністрації за професійні дії при виконанні завдань під час проведення операції Об’єднаних сил, захист територіальної цілісності та державного суверенітету, вагомий особистий внесок у забезпечення національної безпеки України та з нагоди відзначення Дня захисника України.

Військовий капелан здійснив молитву за загиблими захисниками нашої країни. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих воїнів та поклали квіти до пам’ятного знаку.