портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА розповіли про заходи з протидії поширенню коронавірусу на території області

Опубліковано 17 березня 2020 року, 15:30 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відбувся брифінг щодо вжитих заходів задля запобігання розповсюдженню коронавірусу на Донеччині. У ньому взяли участь заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров'я Олександр Педенко, директор департаменту освіти і науки Тетяна Сідашева, директор департаменту розвитку базових галузей промисловості Артем Литвинов, начальник управління транспортної інфраструктури Євген Гущін, представники департаменту економіки та Пенсійного Фонду України.  

За словами заступника начальника управління – начальника відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню Олександра Педенко, станом на сьогодні у Донецькій області 9 підозр на коронавірусну інфекцію: 5 підозр у Маріуполі, 2 підозри у Краматорську, 2 підозри у Слов’янську. Наразі 7 біологічних матеріалів знаходяться у лабораторії Києва, ще від двох осіб доправлять найближчим часом. Лікарі готові та будуть надавати всіляку допомогу. 

Директор департаменту освіти і науки Тетяна Сідашева спростувала чутки відносно навчання дітей у червні та липні через впровадження карантину. Також вона додала, що ознайомитися з онлайн-уроками для школярів можна на сторінці Департаменту освіти і науки облдержадміністрації у Facebook та на сайті Інституту післядипломної педагогічної освіти.

Як зазначили представники Пенсійного Фонду, установи працюють у звичайному режимі, у приміщеннях проводиться санітарна обробка. Подавати заяви та документи до Пенсійного Фонду тепер можна в електронному варіанті не виходячи з домівки. Виплати пенсій проводяться своєчасно, фінансування відбувається у повному обсязі.

На питання щодо транспортного сполучення відповів директор департаменту розвитку базових галузей промисловості Артем Литвинов: «Згідно Постанови Кабінету Міністрів України, з 18 березня з 12:00 до 3 квітня 2020 року тимчасово припиняються регулярні, нерегулярні транспортні перевезення по приміському, міжміському, міжобласному сполученню крім перевезень автомобільним транспортом. Перевезення понад 10 пасажирів в одному транспортному засобі, який виконує регулярні перевезення  - заборонений».  

Населенню не слід панікувати, бо продовольчі магазини мають достатні запаси продуктів та поповнюються у повному обсязі.