портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області пройшли заходи, присвячені Дню Матері та Дню Сім’ї

Опубліковано 17 травня 2019 року, 15:36 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

12-15 травня у містах та районах області пройшли заходи присвячені Дню Матері та Дню Сім’ї.

У Краматорську відбувся фестиваль сім'ї "Щаслива родина, міцна країна", який відкривали начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА Лілія Золкіна, начальник відділу молодіжної політики та у справах сім’ї Вероніка Мацків, керівник громадської організації «Моє покоління» Олег Олійник.

Зібравшись у сквері ім. Т. Шевченка, містяни пройшли ходою до місця розташування фестивалю. У парку «Ювілейний» на гостей чекали ігрові та розвиваючі зони для дітей, майстер-класи, батути, квести, романтичні фотозони, консультації сімейних психологів, катання на конях,  дитячі, спортивні та сімейні конкурси, рукоділля, аквагрим, концертна програма дитячих творчих колективів міста.

На святі були відзначені родини краматорчан за різноманітні досягнення. Також окремо нагороджені матері героїв-воїнів, які боронили незалежність України.

У цей же час на центральній площі міста Миколаївка пройшла барвиста розважальна програма, присвячена відзначенню Дня сім'ї. Проведене свято - це фінал довгострокового проекту, який розробили і реалізували педагоги і учні Миколаївської гімназії, у співпраці з обласною та міською адміністрацією, а також підтримали ідею партнерами.

Як розповіла директор гімназії Ірина Кострова, проект, що популяризує сімейні цінності, з'явився в рамках конкурсу, оголошеного в листопаді 2017 року Донецькою ОДА. На святі були присутні начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА Лілія Золкіна та представники адміністрації Миколаївської громади.

Захід розпочався з урочистої ходи. Стартувавши від будівлі гімназії, колона батьків і дітей пройшла до Палацу культури, де на центральній площі міста почалася основна програма: пісні, танці, ігри, конкурси, майстер-класи та інші розваги, в яких охоче брали участь не тільки діти, але і дорослі. На святкування Дня сім'ї приїхали жителі віддалених сіл Миколаївської громади.

У Бахмуті управлінням молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради було проведено святковий захід, на якому нагородили сім'ї за досягнення у різноманітних сферах. Секретар Бахмутської міської ради Світлана Кіщенко привітала сім'ї та вручили пам'ятні подарунки. Щорічно у другу неділю травня відзначається День матері, тому не залишилися без уваги мами, яким присвоєно почесне звання «Мати-героїня». Їм також були вручені пам'ятні подарунки, подяки та квіти.