портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області пройшов Всеукраїнський молодіжний форум «Схід-Захід: міжрегіональне партнерство. Виклики сьогодення»

Опубліковано 11 червня 2019 року, 12:00 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

З 7 по 10 червня 2019 року у с. Урзуф Мангушського району відбувся Всеукраїнський молодіжний форум «Схід-Захід: міжрегіональне партнерство. Виклики сьогодення».

Захід організовано громадською організацією «Дієві зміни», за підтримки Міністерства молоді та спорту України, а також управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.

Учасниками заходу стали понад 200 осіб із числа представників державного та громадського сектору Донецької, Київської, Житомирської, Волинської, Запорізької, Дніпропетровської, Рівненської, Миколаївської, Тернопільської, Одеської, Луганської, Львівської, Черкаської,   Івано-Франківської, Полтавської, Харківської областей та Криму.

Мета форуму - налагодження співпраці молодіжних лідерів, громадських діячів, представників органів місцевого самоврядування і влади зі східного та західного регіонів країни для розробки і реалізації нових можливостей міжрегіонального співробітництва у форматі «Схід і Захід разом».

 У рамках форуму відбулась панельна дискусія молоді з владою «Виклики сьогодення. Від диванних дискусій до дієвих результатів».

Основні тези дискусії:

- Чому молодь в Україні не ходить на вибори?

- Екологія та проблеми ековиховання;

- Права жінок і гендерна рівність в Україні;

- Можливості для молоді. Розвиток молодіжної дозвіллєвої інфраструктури;

- Трудова міграція молоді;

- Молодь у бізнесі: чому нас так мало?

- Соціальна байдужість: стиль життя чи проблема сьогодення?

Спікерами у панельних дискусіях були заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз, народні депутати України, голова Ліги захисту прав жінок «Гармонія рівних» Олександра Голуб та керівник відділу міжнародних відносин громадської спілки «Реанімаційний Пакет Реформ» Василь Бабич.

Учасники форуму працювали в секціях за напрямками:

- «Смарт сіті та екологія: інновації та комунікація заради захисту довкілля»;

- «Хочу в політику. З чого почати?» - «Можливості для молоді: соціальний бізнес, проекти, волонтерство, публічні виступи».

Також у рамках форуму учасники провели одразу декілька акцій, направлених на пропагування здорового способу життя, екологічне виховання, спортивне майбутнє країни під гаслами #меніНЕбайдуже #молодьДІЄ  #мотивуйКраїну  #спортТренд.