портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області триває робота з відновлення пошкодженого житла внаслідок бойових дій

Опубліковано 07 листопада 2019 року, 12:36 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

7 листопада в Донецькій ОДА під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулась спільна нарада щодо організації та проведення відновлювальних робіт в області. 

Участь у заході взяли заступник Командувача об’єднаних сил з морально-психологічного забезпечення та гуманітарних питань, полковник Олег Кудренко, заступник начальника ГУ НП України в Донецькій області, полковник поліції Василь Остапчук, заступник начальника ГУ ДСНС України в Донецькій області Андрій Даник, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники міжнародних гуманітарних організацій, голови ВЦА, міських рад та районних державних адміністрацій.

Під час заходу обговорили питання організації відновлювальних робіт житлового фонду та об’єктів життєзабезпечення Донецької області, створення безпекового середовища вздовж лінії розмежування підрозділами ГУ НП в Донецькій області, проведення відновлювальних робіт силами ДСНС України на території області, діяльності Кластеру на території регіону та представництва Норвезької ради у справах біженців в області.

Заступник очільника області акцентував увагу присутніх на тому, що з 2020 року в області збільшиться кількість рятувальників.

« З 1 квітня 2020 року в Донецькій області згідно підписаного меморандуму про співпрацю між облдержадміністрацією та ГУ ДСНС України в Донецькій області на території регіону знаходитиметься велика кількість рятувальників, які будуть займатися відновлення зруйнованих будинків на лінії розмежування. Цього року облдержадміністрація спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій активно відбудовували житло в Пісках, Опитному, Водяному, Красногорівці та Мар’їнці. Наступний рік легшим не буде. Тому нашим обов’язком є допомога людям. Усі зусилля спрямовані на те, аби мешканці області мали належні умови для життя та були щасливі», – підкреслив Вадим Філашкін.

Представники міжнародних організацій підсумували свою роботу в області щодо відновлення зруйнованих внаслідок бойових дій будинків за 2019 рік та розповіли про плани на 2020.