портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області відбувся Всеукраїнський молодіжний форум сім’ї

Опубліковано 30 вересня 2019 року, 17:21 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

27-29 вересня 2019 року в с. Урзуф Мангушського району відбувся Всеукраїнський молодіжний форум сім’ї. Його було проведено Міністерством молоді та спорту України спільно з Донецькою облдержадміністрацією.    

Мета форуму – формування внутрішньої культури взаємин у сім’ї та соціальному середовищі, репродуктивного здоров’я молоді, популяризація серед молоді знань з безпеки життєдіяльності. Сім’я активно впливає на життя суспільства, їй належить вирішальна роль у процесі відтворення людського життя та продовженні людського роду.

Сім’я на сьогодні залишається найважливішим інститутом суспільства і головним інститутом виховання дітей. Особливості функціонування інституту сім’ї значною мірою залежить від молодого покоління, його життєвих цінностей та орієнтацій, оскільки основні, специфічні функції сім’ї – народження, виховання, соціалізація та навчання дітей – реалізується саме в молодих сім’ях.

За результатами репрезентативного соціологічного дослідження становища молоді в Україні, проведеного влітку 2018 року, для 59,9 % молоді сім’я є найважливішим пріоритетом у житті. Проте, за даними Держстату, більше половини шлюбів в Україні закінчується розлученнями через насильство у сім’ї, різні види залежностей тощо. Участь у форумі взяла активна молодь – члени молодіжних громадських організацій, молодіжні працівники, представники державних установ і організацій, діяльність яких спрямована на роботу з сім’ями та молоддю, лідери студентського самоврядування, працівники молодіжних центрів різних форм власності.

Особливої уваги заслуговують спікери форуму. Кандидат філософських наук, доцент кафедри культурології НПУ ім. М. П. Драгоманова, експерт з питань сімейної політики та сімейних відносин Адріан Буковинський провів лекції та дискусії з наступних питань:
підготовка до подружнього життя;
соціальне проектування щодо підтримки молодих сімей в громаді: ресурси, партнери;
напрями та форми роботи та «Потенціал громадськості у захисті сім’ї: обмін досвідом, презентація ініціатив».
Голованов Роман, тренер-психолог МГО «Наша спадщина» ґрунтовно висвітлив питання всебічного розвитку дитини.
Під час презентації кращих практик роботи з молодими сім’ями у Донецькій області виступали наступні спікери:
Олег Олійник - керівник Школи подружнього життя у Донецькій області;
Наталя Тосхопаран – начальник відділу культури і туризму Мангушської райдержадміністрації ;
Селіванова Олена та Овчаренко Катерина Благодійний фонд «Карітас Краматорськ»;
Яна Говядова – Центр підтримки ветеранів АТО та їх сімей «Поруч»;
Альона Чіпчева – директор Центру Соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Мангушської райдержадміністрації.

Було проведено майстер-класи щодо ефективного виховання дітей у сприятливому соціальному середовищі; проведення презентаційних сесій на теми сучасних сімейних цінностей; обмін досвідом та представлення кращих практик у проведенні інформаційно-просвітницьких заходів.