портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську обговорили методи протидії інформаційній агресії

Опубліковано 30 вересня 2019 року, 17:28 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Краматорську пройшов регіональний семінар-тренінг для ЗМІ  щодо протидії гібридним загрозам у рамках діяльності Платформи Україна-НАТО з вивчення досвіду протидії гібридній війні. У заході взяли участь заступник Голови Державного комітету телебачення  і радіомовлення, України Богдан Червак, головний спеціаліст відділу  з питань Євроатлантичної інтеграції Ірина Жовта,  старший науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень, директор ДМГО «Центр міжнародної безпеки» Валерій Кравченко, директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації Чукова Наталія. 

Вітальним словом семінар відкрив Богдан Червак, який наголосив на важливості формування сильної державної політики у сфері інформаційної безпеки та протидії гібридній агресії.

«Зараз не тільки Україна, а й західні демократії зіштовхнулись з проявами російської інформаційної агресії. Експерти зазначають, що ми вже отримали певний досвід і успішно реагуємо на виклики, але з країн Заходу лише США спроможні ефективно захищати себе у інформаційному просторі. Наразі перед Україною стоять ті ж самі виклики, що й у 2014-му році. Більше того, ми опинились в ситуації коли не військова агресія стає домінантою, на яку нам треба мати адекватну відповідь, а на перше місце виходять інформаційні технології, за допомогою яких ворог намагається реалізувати плани з поділу нашої країни», - заявив він. 

Директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації Наталія Чукова розповіла про особливості регіону та кроки, які здійснюють органи державної влади для протидії ворожій пропаганді та відновлення миру.

«Ми відбудовуємо область, плідно співпрацюємо з усіма громадськими організаціями та усіма. Хто приїхав до нас та простягнув руку допомоги. Продовжується процес децентралізації, який вже демонструє свої результати. Люди дійсно бачать зміни у країні, і це саме те. Що ми можемо продемонструвати на противагу тій інформаційній навалі, яка ллється з усіх доступних Росії джерел масової інформації. Ми розуміємо, що люди, які проживають на тимчасово окупованій території, мають дуже обмежений доступ до неупереджених джерел інформації, тому для тих, хто відвідує вільну територію Донецької області ми демонструємо зміни на місцях як найкращий приклад позитивних змін у країні в цілому», - наголосила Наталія Чукова. 

Вона також підкреслила, що збройний конфлікт на Сході України та інформаційна агресія дозволили країні виробити унікальні стратегії та здобути досвід у протистоянні будь-яким загрозам.

Під час семінару присутні розглянули основні проблеми регіону, що виникли через інформаційну агресію та ставлення місцевого населення до подій та соціальних явищ, які впливають на продовження конфлікту або можуть стати основою для нових проявів агресії. У практичній частині заходу присутні навчались розпізнавати та протидіяти гібридним загрозам.