портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області відкриються дві нові лабораторії для проведення ПЛР-тестування

Опубліковано 22 липня 2020 року, 15:17

Дві лабораторії з проведення ПЛР-тестів на коронавірус запрацюють  на Донеччині з 1 вересня.  Про це на щотижневому брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області 22 липня повідомив в. о. директора ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Гончаренко.

Нові лабораторії  відкриють у Торецьку та Краматорську. Це зменшить напругу на ті лабораторії, що вже працюють, і прискорить отримання результатів.

Наразі в області діють 4 ПЛР-лабораторії: три державні (Маріуполь, Слов’янськ) та одна приватна. Низка лабораторій у містах Донеччини проводить дослідження методом імуноферментного аналізу (ІФА).  Його роблять тим особам, які готуються до планової госпіталізації,  призовникам на строкову службу, медпрацівникам, співробітникам правоохоронних структур.

«Зараз вже десь на 70% уже укомплектована ПЛР- лабораторія у місті Торецьку і на 60% - у місті Краматорську», -  сказав Василь Гончаренко.

ПЛР-тестування потрібно у випадках, коли людина відноситься до контактних осіб по COVID-19, хворіє на пневмонію або знаходиться на самоізоляції після перетину державного кордону чи лінії розмежування.

«Мобільна бригада виїздить до таких пацієнтів за графіком, на 5-7 добу після початку самоізоляції, - розповів начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко. – Якщо людина бажає зменшити термін карантину, вона може зробити тест у приватному порядку».