портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області відновлюється медичний потенціал

Опубліковано 01 липня 2019 року, 15:53 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Кабінет Міністрів України оприлюднив дані моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2018 рік. Згідно цього рейтингу Донецька область посіла передостаннє місце. Для рейтингу необхідно було надати інформацію за напрямом «Доступність та якість послуг у сфері охорони здоров’я» за такими показниками: загальний коефіцієнт смертності на 1 тис. осіб наявного населення, середня очікувана тривалість життя при народженні, кількість живонароджених на 1 тис. осіб наявного населення, планова ємність амбулаторно-поліклінічних закладів на 10 тис. осіб населення, а також кількість хворих з уперше в житті встановленим діагнозом активного туберкульозу на 100 тис. осіб населення.

У Донецькій області заходи щодо підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості проводяться з урахуванням вимог, передбачених Законом України «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості». На її території вже 5-й рік поспіль продовжується збройна агресія Російської Федерації, яка створює певні складнощі в розвитку інфраструктури міст, сіл та районів.

Попри це область намагається зробити життя мешканців більш спокійним та захищеним, тому завершує капітальний ремонт обласної лікарні інтенсивного лікування у Маріуполі та обласного діагностичного центру в Слов’янську. Будує новий чотириповерховий корпус госпіталя ветеранів війни у Святогірську і 5-поверховий корпус обласної психіатричної лікарні у Слов’янську.

Протягом року відкрили 3 ФАПи, ввели в експлуатацію 8 нових амбулаторій, відремонтували та запустили в роботу 4 корпуси Слов’янської міської лікарні.  

11 жовтня 2018 року отримано 21 позитивний експертний звіт щодо розгляду кошторисної частини проектної документації по робочому проекту «Будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини». Згідно цих висновків загальна кошторисна вартість будівництва 21 амбулаторії у поточних цінах станом на 11 жовтня 2018 року, без урахування витрат на проектні роботи та експертизу, складає 121 662 тис. грн.

Була здійснена закупівля медичного обладнання для медичних закладів, які працюють у сільській місцевості на загальну суму 18 млн грн.

У 2018 році було відкрито 2 амбулаторії загальної практики – сімейної медицини (м. Покровськ, Бахмутський район).

У 2019 році заплановано будівництво 3 нових амбулаторій у Бахмутському та Покровському районах.