портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області відзначили День журналіста

Опубліковано 06 червня 2019 року, 15:00 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

6 червня в Краматорську відбулось відзначення Дня журналіста та дискусія про перспективи розвитку регіону.

Участь у заході взяли голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць, заступник голови ОДА Ігор Стокоз, директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Наталія Чукова, заступник начальника штабу Операції Об’єднаних сил зі стратегічних комунікацій Руслан Мирошниченко, та представники засобів масової інформації.

Керівник обласної ВЦА зауважив, що професія журналіста грає значну роль у захисті інформаційних кордонів держави, особливо під час російської агресії на території Донецької області.

«Професія журналіста ­– дуже непроста. Якщо казати про військових, ви поряд з ними завжди на передовій. Якщо казати про чиновників, ви, так само, завжди поряд. Ви даєте поради, критикуєте, спрямовуєте на той шлях, якого потребують люди, мешканці області. Ви формуєте думку громадян, яку вони використовують для прийняття того чи іншого рішення. Тому маєте розуміти – те, як ви подаєте новину, так її і розуміють. І в результаті таким же чином її сприймає і громадськість. Це дуже важливо. Ви – на передовій у боротьбі з російською пропагандою. Всіх прошу включитися у цю боротьбу на сто відсотків. Українські журналісти дають достовірну і правдиву інформацію. Їх робота надважлива. Дуже хотілося, щоб професія журналіста, як і військових, як і чиновників, була фільтрованою. Цією роботою мають займатися спеціалісти, справжні професіонали, які відповідають цьому високому званню. Бажаю вам завжди бути потрібними. Якщо ви потрібні, є попит на вашу інформацію, значить ви все робите правильно. Щиро дякую вам за те, що ви робите для Донецької області. Всіх вітаю зі святом!» – наголосив Олександр Куць.

Почесними грамотами, подяками від облдержадміністрації та департаменту були нагороджені понад 50 журналістів Донецької області, які роками роблять вагомий внесок в розвиток регіональної журналістики.

Метою зустрічі стало відзначення представників ЗМІ з нагоди Дня журналіста, визначення спільних пріоритетів для подальшої співпраці з метою протидії інформаційним загрозам з боку ворога.

Після урочистостей представники ЗМІ мали можливість взяти участь у дискусії щодо перспектив розвитку регіону з керівництвом області, а також у вільному форматі задавали питання.