портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області вшанували пам’ять загиблих на честь 75-ої річниці визволення України від нацистських загарбників

Опубліковано 28 жовтня 2019 року, 12:04 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

28 жовтня у Краматорську у Сквері Героїв вшанували пам’ять загиблих на честь 75-ої річниці визволення України від нацистських загарбників. Участь у заході взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, секретар Краматорської міської ради Деніс Ошурко, заступник Командувача Об’єднаних сил полковник Олег Кудренко, представники правоохоронних органів, військові та громадськість.

Щороку Донецька область та вся Україна вшановує пам’ять тих, хто пожертвував власними життями заради мирного та незалежного майбутнього України. 

Битва за визволення країни тривала 680 діб і стала одним з найважливіших етапів на шляху перемоги над нацизмом. У ході воєнних дій на території України загинуло близько трьох мільйонів воїнів, понад два мільйони українців було вивезено для примусової праці до Німеччини під час окупації. 

На території України цілком чи частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 мільйонів людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств. 

Присутні урочисто поклали квіти до пам'ятника та вшанували героїв хвилиною мовчання.

Ратний подвиг українців на всіх фронтах Другої Світової війни відзначено найвищими бойовими нагородами. Серед них - 2072 воїна удостоєні звання Героя Радянського Союзу, 32 українця - двічі. Багато представників української землі стали повними кавалерами Ордена Слави.