портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Святогірську відбулась конференція щодо проекту поширення національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні

Опубліковано 28 жовтня 2019 року, 12:21 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

24 жовтня у Святогірську відбулась підсумкова конференція проекту «Поширення національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні» Донецького, Сумського, Кіровоградського регіонального компоненту. У конференції взяли участь представники управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, представники Головного управління Національної поліції в Донецькій області, співробітники Донецького прикордонного загону, прокуратури Донецької області та громадських організацій, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

За період діяльності проекту ідентифіковано 50 постраждалих від торгівлі людьми, реалізовані програми реінтеграції та надання допомоги постраждалим особам.

Під час підсумкової конференції учасники обговорювали стан впровадження національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні, актуальні аспекти міжвідомчої співпраці, ідентифікацію, виконання планів реабілітацій осіб, які постраждали від торгівлі людьми, презентували результати роботи відповідальних осіб - суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми у Сумській, Донецькій та Кіровоградській областях.

Акцентували увагу на ключових моментах розслідування злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми, роллю правоохоронних органів у виявленні та взаємодії щодо надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.
А також напрацювали рекомендації щодо розбудови поширення національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні.

Захід є частиною проекту, що виконується OSCE Project Coordinator in Ukraine у партнерстві з Міністерством соціальної політики України за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади (Embassy of Canada in Ukraine) та Місії США в ОБСЄ.