портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА обговорювали процес відновлення пошкодженого чи зруйнованого житла внаслідок збройної агресії РФ

Опубліковано 19 лютого 2020 року, 14:02 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

19 лютого в Донецькій ОДА під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулась робоча нарада з питань відновлення житлових будинків, які пошкоджені внаслідок бойових дій. 

Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівництво ГУ ДСНС України в Донецькій області та представники міжнародних неурядових гуманітарних організацій.

Під час засідання обговорили питання організації відновлювальних робіт пошкодженого/зруйнованого житла в області завдяки спільним зусиллям облдержадміністрації, місцевих органів влади при взаємодії з Державною службою України з надзвичайних ситуацій, а також за допомоги міжнародних гуманітарних організацій із використанням матеріальних цінностей регіонального матеріального резерву. 

Заступник очільника області зазначив, що головною метою на 2020 рік є відновлення пошкодженого чи зруйнованого житла у Донецькій області.

«На 2020 рік облдержадміністрація має за мету відновити не менш, ніж 1000 житлових будинків, що постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти нашої країни. Для цього створено матеріальні резерви місцевого та регіонального рівнів. Для виконання відновлювальних робіт досягнуто домовленості щодо відкомандирування особового складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Залишається тільки працювати – постійно та наполегливо», – підкреслив Вадим Філашкін.

Він також нагадав, що на 2020 рік між облдержадміністрацією та ГУ ДСНС України підписаний Меморандум про співпрацю, яким, зокрема, обумовлено співпрацю щодо здійснення соціально-економічних перетворень у Донецькій області, підвищення громадянських цінностей, розбудови ефективної системи цивільного захисту в регіоні. Інтересам кожної зі сторін відповідає спільна і узгоджена реалізація заходів з розбудови цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах Донеччини.