портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА розглянули можливість відновлення роботи дитячих оздоровчих закладів

Опубліковано 03 серпня 2020 року, 17:23

Питання забезпечення функціонування дитячих оздоровчих закладів та закладів відпочинку в умовах карантину обговорили на засіданні Обласного міжвідомчого штабу з координації організації оздоровлення та відпочинку дітей, яке відбулося у Краматорську під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної.

У роботі штабу взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, Національної поліції, ДСНС та інших державних організацій та установ.

Під час засідання штабу були розглянуті питання забезпечення функціонування дитячих оздоровчих закладів та закладів відпочинку в умовах карантину, а також питання організації протиепідемічних заходів, покликаних за необхідності вчасно виявити та ліквідувати спалахи зараження COVID-19 у дитячих закладах.

«Усі ми з вами батьки, та маємо розуміти, що дотримання карантинних заходів – це перш за все здоров’я наших дітей. Ми не можемо своїм рішенням заборонити працювати дитячим закладам, але ми закликаємо дотримуватись усіх можливих заходів безпеки. У тому числі вимоги до дитячих закладів регламентуються постановами уряду, які вводять жорсткі фінансові санкції за недотримання карантинних вимог», - наголосила Юлія Костюніна.

Директор департаменту соціального захисту населення Донецької ОДА Олена Токарева наголосила, що до керівників та власників дитячих оздоровчих закладів буде донесена уся необхідна інформація щодо умов роботи закладів в умовах карантину. Також для огляду закладів, які вирішили прийняти дітей на оздоровлення, буде сформована спеціальна комісія, яка надаватиме їм рекомендації щодо роботи. 

Під час засідання члени обласного штабу розглянули можливість продовження роботи оздоровчих закладів восени поточного року.

Згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на тиждень Донецька область матиме статус зеленої зони. Це означає, що в області й надалі діятимуть обмеження адаптивного карантину.